Tanulj angolul a saját tempódban!
Kezdőknek, újrakezdőknek: angol oktatás, angol tanulás, angol feladatok, angol tesztek!


19. lecke

There is/are gyakorlása


 

Ha erre a képre kattintasz, akkor megtalálod képes szótárunkat, ahol a 25 lecke szavait tanulhatod meg. Ha tanulás közben a szavakat illetően lemaradnál, innen mindig tudsz ismételni.


 

 

Remélem, az előző lecke szavait és a nyelvtant is jól áttanulmányoztad, mert ebben a leckében gyakorolnod is kell őket. Első "hosszabb" hallás utáni szövegértésünk jön:))

1. feladat: Tanuld meg az új szavakat. Hallgasd, ismételd, miközben a képeket is figyeled.

Br:

US:

 

(kitchen) counter (káuntör) /ˈkaʊn.tər / - (konyha)pult


fish (fis) /fɪʃ/ - hal (lehet megszámlálható vagy megszámlálhatatlan)


vegetable (vedzstöbl) /ˈvedʒ.tə.bl ̩/ - zöldség (amerikai és brit angol beszélt nyelvben veggie (vedzsi) /ˈvedʒ.i/)


chicken (csikin) /ˈtʃɪk.ɪn/ - csirke ami utalhat az állatra vagy a húsára, amit megeszünk


egg (eg) /eg/ - tojás


jug (dzság) /dʒʌg/ olyan edény, amiben vizet vagy tejet vagy egyéb folyadékot tárolunk, szervírozunk, általában füle is van - kancsó


tea towel (títáwöl) /tiː taʊəl/ konyharuha (a brit angolban még: tea cloth , amerikai angolban: dishtowel)


pot (pot) /pɒt/ - bármilyen főzésre használt edény - lábas, főzőedény


cooker (kukör) /ˈkʊk.ər / - tűzhely (amerikai angolban: stove (sztóúv /stoʊv/)


green (grín) /griːn/ - zöld


basket (bászkit) /ˈbɑː.skɪt/ - kosár


dirty (dőrti) dɜː.ti/ - koszos, piszkos


 

of course (ov 'kórsz) /əv 'kɔːs/ - valami olyan bemutatására, ami már ismert, vagy tudott vagy ami nem meglepő: Is this boy dirty? - Yes, he is. Of course.- Ő piszkos fiú? - Igen, az. Természetesen.fresh (fres) /freʃ/ - friss: Are these vegetables fresh? - Frissek ezek a zöldések? - Yes, of course. Igen, természetesen.


below (bi 'ló) /bɪˈləʊ/ - szintben lejjebb mint valami más - alatta (ha a képet megnézed, akkor ott jól látszik, hogy szintben alatta, nem pedig egyik a másikon: The sink is below the armchair. - A mosdókagyló a fotel alatt van.) The fish is below the jug. - A hal a kancsó alatt van. - The restaurant is below the office. - Az étterem az iroda alatt van.


A következő leckében még mindig ezzel a nyelvtannal foglalkozunk, gyakorold be alaposan.

2. feladat: Nézd az alábbi képet, és hallgasd meg a szöveget. Csak hallgasd, és próbálj belőle annyit megérteni, amennyit csak lehet. A szöveget felvettük lassú és gyorsabb változatban is. Első lépésként hallgasd meg a lassú változatot.

Ha jól megtanultad a szavakat, nem okozhat nehézséget. Ha nehezen megy, akkor olvasd el a szöveget a lecke alján, és jöjj rá, mely szavakat nem tanultad meg.

Ezután hallgasd meg újra a szöveget.Tedd ezt addig, amíg tényleg úgy érzed, mindent értesz. Ekkor jöhet a gyorsabb változat.

lassú változat:

gyorsabb változat:

 

4. feladat: gyakorold be alaposan a szavakat. Csak a képeket látod, kezdd el hangosan mondani angolul. Ellenőrzésképpen lejátszhatod a hanganyagot. Ha nehezen megy, mars vissza az első feladathoz:))

 

természetesen friss alatta

5. feladat: Ha  úgy érzed, jó alaposan begyakoroltad a szöveget és a szavakat, akkor kattints ide, és egészítsd ki a szöveget. Cél: 100%

A szöveg írott formában:

 

This kitchen is very dirty. There are dirty plates on the counter but there are not dirty plates and cups in the sink. There is a fish and there are vegetables on the counter. Is the fish fresh? No, it isn't.

There is a cat and a chicken on the counter. The cat is near the chicken. Is the cat hungry? Yes, it is. There are eggs and there is a milk jug on the shelf. There is a tea towel and a pot on the cooker. Are they dirty? Yes, they are.

There is a fridge too. It is open. Are there cups in the kitchen? Yes, there are. They’re on the shelf, below the green plates. There is a basket in front of the kitchen cupboards. Is there a knife on the counter? Yes, there is. Where is it? It's on a dirty plate near a cup. Is the knife dirty, too? Yes, it is. Of course.

 

A szöveg fordítása: Ez a konyha nagyon koszos. Koszos tányérok vannak a pulton, de a mosogatóban nincsenek koszos tányérok és csészék. Van egy hal, és vannak zöldségek a pulton. A hal friss? Nem, nem az.

Van egy macska és egy csirke a pulton. A macska a csirke közelében van. Éhes a macska? Igen, az. A polcon vannak tojások és van egy tejeskancsó. A tűzhelyen van egy konyharuha és egy lábas. Koszosak? Igen, azok.

Van egy hűtő is. Nyitva van. Csészék vannak a konyhában? Igen, vannak. A polcon vannak, a zöld tányérok alatt. Van egy kosár  a konyhaszekrény előtt. A pulton van kés? Igen, van. Hol van? EGy koszos tányéron van, a csésze közelében. A kés is piszkos? Igen, az. Természetesen.

6. feladat: Az következő mondatokat hallgasd meg, és ismételd HANGOSAN. Addig végezd, amíg folyékonyan,gondolkodás nélkül nem tudod a beszélő után mondani. A mondatok után állítsd le a lejátszót, majd indítsd újra. Segítségül itt találod a magyar mondatokat is.

1. Egy macska van a polcon.

2. Három szék van a konyhában.

3. Az alma nincs a széken.

4. Nincs alma a széken.

5. Három fotel van a szobában.

6. Van bank az utcában.

7. Nincs bank ebben az utcában.

8. 10 polc van az irodában.

9. A polcok piszkosak.

10. Van fürdőszoba a házban?

11. Van fürdőszoba a házban.

12. A fürdőszoba piszkos.

13. Két fekete kutya van a konyhában.

14. A fekete kutyák öregek.

15. Az ajtó nyitva van?

16. A vékony lány szomjas.

17. Éhes vagy?

18. Hol van a csúnya esernyő?

19. Van víz a kancsóban?

20. Vannak konyharuhák a pulton?

 

7. feladatKattints ide, és végezd el az előző feladatot diktálásként is.

 


1. lecke

2. lecke

3. lecke

4. lecke

5. lecke

6. lecke

7. lecke

8. lecke

9. lecke

10. lecke

11. lecke

12. lecke

13. lecke

14. lecke

15. lecke

16. lecke

17. lecke

18. lecke
copyright 2009-2014 Mokotoy Kft

Az összes hanganyag, leírás, feladat, amit ezen az oldalon találsz, a Mokotoy Kft tulajdona, másolása, áruba bocsájtása, más oldalon való megjelenítése a Kft engedélye nélkül tilos.


 

Szólj hozzá, mondd el véleményed, írd meg, hogy haladsz:Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


130 hozzászólás

Ágnes [ 2014-10-16 18:03 ]

Rendkívül élveztem a gyakorlást!Köszi.Ferenczik Edit [ 2014-04-07 14:35 ]

Kedves Noémi!
Nagyon lemaradtam, mert el kellett utaznom.Hát most sokat kell pótoljak, de ha lassan is de sikerülni fog.A nyelvtant sokat kell ismételjem, az nem úgy megy ahogy kellene,de nem adom fel.Nagyon köszönök mindent.ha valahol végleg elakadok kérdezek. Jó? Üdvözlettel Editwww.angolnyelvtanulas.shp.hu [ 2014-02-25 12:42 ]

Szia Laci!
Köszönöm:)) A csekkes befizetés később ér ide, mint a banki, de biztos ideér. Ha lefényképezed, és elküldöd nekem emailben, azonnal aktiválom.
jó tanulást. NoémiB. László [ 2014-02-25 07:10 ]

Kedves Noémi,
A 19. leckénél tartok, kiírom a szavakat,hangosan felolvasom(többször is), természetesen még nem minden tökéletes. A tanfolyam első részletét befizettem(7.000.- Ft), remélem megkaptad.
Ami társkeresést illeti, az ötlet jó, a megvalósítás számomra nehezen elképzelhető. Remélem, majd kialakul!
Az eddigi anyagot köszönöm, szuper minden szempontból.
Üdv.: B. Laci
Ági [ 2014-02-23 11:02 ]

Kedves Noémi!

Nagyon jók a leckék. Nem vagyok teljesen kezdő, gyakorlásnak is nagyon jó a tananyag és a feladatok. Köszönöm.
Egyetlen problémám, hogy több hang- és képanyagnál az alábbi mondat jelenik meg:
"A bongeszoje nem tamogatja az audio lejatszast! Frissitse a bongeszojet! "
Sok mindent próbáltam, nem szűnik a probléma, egyébként sehol nem jelentkezik más esetekben ez a gond. Így nem tudom vállalni a folytatást. Tudsz segíteni?
Üdvözlettel: ÁgiKoós Gábor [ 2014-02-21 13:42 ]

Atya Úr Isten! Mi lesz még? Itt a történelmi pillanat, hogy kezdem az egészet elölről. Sok sikert magamnak.Laki Dani [ 2014-02-19 15:07 ]

Szia!
Eddig ez a lecke tetszett a legjobban.
Kösz. ;)Bencsik Andrea [ 2013-12-28 13:07 ]

Ezen a leckén jócskán elidőztem. Sokat kellett ismételnem. Az írott szöveg jobban megy. Gondom volt a hallott szöveggel és a kiejtéssel....., de haladok:)Varga Tamás [ 2013-11-30 20:48 ]

Köszönöm a leckét Noémi jól haladok a tanulással.
TamásNászta Annamária [ 2013-09-26 16:04 ]

Nem volt teljesen ismeretlen a szöveg. Jól begyakoroltam az előző leckében, úgyhogy most 100%-os volt.
A kiejtés nehéz még. De töröm a nyelvem kíméletlenül. :)
Köszönettel,
AnnamáriaNagy Valéria [ 2013-09-01 18:28 ]

Én már harmadszor kezdem újra az angolt. Ezért nem ismeretlenek a szavak és kifejezések. Nagyon élvezem a teszteket. Sok a sikerélmény, de hibákat is követek el. Nagyon várom a folytatást! Élvezem minden percét a tanulásnak. Ígérem (főleg saját magamnak) hogy végig csinálom, és igen is MEGTANULOK angolul. Köszönöm!!Budai Elemérné [ 2013-08-16 18:43 ]

Nagyon lassan haladok, de azért a tesztjeim nem a legrosszabak. Az írásos anyagot jobban tudom fordítani mint a hallott szöveget. Gép problémáim is vannak. Tegnap a szobaról 3-szor írtam, illetve küldtem mondatokat de egyet sem küldött el.Utánna már nem próbáltam ..remélem be tudom fejezni a tanfolyamot. Üdv. MarikaRusinczky Gyuláné/Magdi [ 2013-08-05 16:53 ]

A szöveg értés először nem igen ment,de a szöveg megnézése után már elég jól értettem.
A mondatok lefordítása először 32% volt, de másodjára már 47% volt.Gyakorlok szorgalmasan,hogy jobb legyen.Bajusz Mária [ 2013-06-03 12:30 ]

A 2--és a 6 feladatnál nem található lejátszó - amit a szövegben jelez -- hogy annak a segítségével legyen megoldható a feladat.Lukovicsné Ildikó [ 2013-04-11 18:57 ]

Kedves Noémi
lassan de haladok,nagyon jó most tesztelem tudásom .
Köszönöm .Marcsi [ 2013-04-10 17:14 ]

Ez a lecke megdolgoztatott. Lassan, de haladok azért. Sokat tanultam, de még tök kezdő vagyok:) Köszönöm!!!!!!!!!!!!Kisné Pintér Krisztina [ 2013-03-19 09:46 ]

Nekem még egy kicsit nehezen megy. De igyekszem haladni, ahogy kapom a leckéket. Egy tesztet már megcsináltam. Abban 3 hibám volt. Most a mondatokkal próbálkozom. Folyamatosan haladok, ahogy a tempómból kifér.Zsu [ 2013-03-15 10:39 ]

Jó kis lecke ez is, igaz nehezedik, de tanulni jöttem! :) Köszönöm!Mónika [ 2013-02-21 14:16 ]

Nagyon jó kis lecke de itt most egy kicsit elidőzöm:)))Kovács Péter [ 2013-01-24 20:11 ]

Na, ez már angol vaót...Hegedűs Jánosné [ 2013-01-16 18:32 ]

Köszönöm a leckéket! Most tartok itt, de ez már jó bonyolult nekem, nehéz a szövegértés is és az összetett mondatok!
Van mit gyakorolni! Nehézkes ez még nekem.dia [ 2013-01-10 15:18 ]

nagyon jo a lecke de picit meg gyakorolnom kell a szövegértéstNémeth Sándor [ 2013-01-06 22:44 ]

Köszönöm szépen.
Nekem elég nehezen megy a hallás utáni megértés, az összevonások miatt.
Feladta a leckét. Addig nem akartam tovább menni, amíg nem ment jól.Erika [ 2012-12-04 00:04 ]

Ez a lecke óriási segítség a szövegértéshez!Köszönöm!!angolnyelvtanulas.shp.hu [ 2012-11-25 12:30 ]

A there is/are szerkezet általánosságban kérdez rá dolgokra/személyekre, egészen pontosan létezésükre valahol. Mivel már tudjuk, miről van szó konkrétan (a lábasról és a konyharuháról), ezért there. Ha valami milyenségére, minőségére kérdezel rá, akkor már nem lehet there is/are szerkezetet használni.
noemiNemecsek Ernő [ 2012-11-22 18:14 ]

Kedves Noémi!
Köszönöm a választ ,de rosszul kérdeztem!
"There is a tea towel and a pot on the cooker. Are they dirty? Yes, they are."
Miért are they?-el kérdez és miért nem are there-rel mint a 2. mondatnál .

www.angolnyelvtanulas.shp.hu [ 2012-11-22 13:28 ]

Kedves ERnő!

Az első mondatnál a kérdés: Are they dirty? Erre a válasz csak they lehet. A másodiknál pedig a kérdés ARe there...

noeminemecsek ernő [ 2012-11-21 18:52 ]

There is a tea towel and a pot on the cooker. Are they dirty? Yes, they are.

There is a fridge too. It is open. Are there cups in the kitchen? Yes, there are
Az 1. mondatnál miért "yes,they are"
a 2. mondatnál miért "yes ,there are"
valamit rosszul gondolok köszönömKarina [ 2012-11-10 14:01 ]

Az új szavak az elején elég nehezen mentek, de most tyű... mindegyiket tudom:D

puszi, ölelés meg minden kedves Noéminek:)VASQUEZ ERIKA [ 2012-10-09 14:58 ]

Szia Noémi!
Nagyon köszönöm a leckéket,szeretek a gép elé ülni és tanulni az angolt.
Nagyon jól tanítasz,és hálás vagyok érte!!
ErikaLaufer József [ 2012-09-27 21:25 ]

Szia Noémi!

A megküldött leckék nagyon jó hasznosíthatók.
Az audio része még néha akadozik, erre kell gyúrnom.

További szép napot Mindenkinek.

JózsefMolnár Klára [ 2012-07-27 19:26 ]

Szia Noémi
Nagyon jók a leckék,könnyen érthetőek, jól szerkesztettek, hálás vagyok a sorsnak, hogy Rád találtam. Nagyon köszönöm. Szuper tanár vagy.
Kláriwww.angolnyelvtanulas.shp.hu [ 2012-07-22 14:02 ]

SAJNÁLOM, A HANGANYAGOK NEM LETÖLTHETŐEK.

NOEMIANGOLDáginé Simovics Andrea [ 2012-07-19 13:50 ]

Szia Noémi!

Szeretném megtudni, hogy azokat a meghallgatható részeket, hogyan lehetne letölteni, hogy az mp3 lejátszón is meg tudnám hallgatni. Pl.van ilyen a 19. leckében a 2. feladatban a kép előtt.

Köszi: Andiviktoria [ 2012-05-22 10:51 ]

sajnos kihagytam 1 hetet.most az ismétléssel vagyok elfoglalva.remélem utolérem magam.Mildner Ede [ 2012-05-14 16:23 ]

Kedves Noémi!
Talán a legnehezebben mindig is a hanganyag megértése, /meghallása/-volt a legnehezebb számomra,pedig bevallom ének szakos vagyok,eléggé vájt fülű.De rengeteget segített a mondatok lassú elmondása.
Másik problémám a határozott névelők és a van létige alkalmazása,amit vagy elfelejtek vagy keverem itt ott...de hát ezért kell jó néhányszor begyakorolnom,a sorrendiséget.
Sokat fejlődtem azért legalább is úgy érzem.Nagyon köszönöm a segítségedet!Tibor [ 2012-05-03 10:36 ]

ez nagy figyelmet igényelt és alapos gyakorlást - hát azért sikerült 93 5ban. Köszönöm Noémi ez "felébresztett".Feketéné Gabriella [ 2012-04-19 07:15 ]

Köszönöm szépen a leckéket szerintem nagyon jó!
Sokat kell még gyakorolnom.
GabiLászló [ 2012-04-15 18:11 ]

Szia Noémi!
Köszi a felvilágosítást mindkét témában és elnézést, hogy feltartottalak (pont vasárnap).
Ez a kiejtés:)..jól megzavart.

Üdv: Lászlówww.angolnyelvtanulas.shp.hu [ 2012-04-15 17:55 ]

Kedves László!

Ahogy írtam, a napiszavak megszűnik, helyette a heti szócsokor lesz megtalálható, amit igyekszünk heti rendszerességgel frissíteni. Ez is látszik minden leckéből, de nem szerves része a leckéknek. A napiszavak nem volt benne a leckékben soha, ez a menüpontban volt található. Örülök, hogy tetszett, de a heti szócsokor meg is hallgatható, példamondatokat is tartalmaz, amit sok tanuló kért, és a szavak megtanulásában hasznosabbak, mint simán az angol magyar párosítás.

A pot a hehezetes t, de nem hallatszik többes számnak, én többször meghallgattam:)) A többes szám kb így hangzana: poccLászló [ 2012-04-15 14:45 ]

Szia Noémi!
Ez hihetetlen, Te vasárnap is nézed a hozzászólásokat:)
Most nagy bajban vagyok, mert eddig minden alkalommal néztem egy "Napi szavak" című részt minden leckénél amikben - ha jól emlékszem - alkalmanként öt sorban öt szó volt képpel és hanganyaggal. Ez a rész a jobb felső részen található menüpontban volt, (volt?) talán a heti szócsokor felett. Most pedig nem találom. Fogalmam sincs mit gondoljak. Pedig máshol nem tanulok, és eddig minden leckénél így tettem.
Ami a "kevergést" illeti konkrétan arra gondoltam, hogy a második bekezdésben, a gyors szövegben tisztán többesszámot hallok, valahogy így: "There is a tea towel and a pots..." Kicsit meglepett, hogy az egyes számú határozatlan névelő után többes számot hallok (pots). Most megint meghallgattam, ezúttal lassan és gyorsan is, a lassú részben is hallani, de ott talán nem annyira. Lehetséges, hogy ennek a szónak a kiejtése ennyire megtévesztő?

Szia: Lászlówww.angolnyelvtanulas.shp.hu [ 2012-04-15 13:53 ]

Kedves László!

A napi szavak nincs semmilyen leckébe berakva, a honlapon található menüpontba, de hamarosan az is megszűnik, hiszen a heti szócsokor fogja helyettesíteni. Azaz a napi szavak nem része egyetlen leckének sem. Szóval nem értem, milyen elveszett részeket szeretnél. A piszkos konyhás szövegben két mondatban volt eltérés, a kevergést az egyes és többesszámban nem értem, kérlek, írd meg részletesen, mert csak így lenne segítség. Szóval én köszönném meg előre is: NoémiLászló [ 2012-04-14 20:41 ]

Szia Noémi!
Van egy kis gondom.
A "Napi szavak" csak a 18. leckéig elérhető (a hanganyaga már ennek sincs meg). Utána semmi, illetve a leckék megvannak a napi szavak nélkül.
Gondolom ez nem direkt van így.
Elérhetővé tudnád tenni az elveszett részeket?

Szerintem a 19. leckében található piszkos konyhás szövegben nem mindig azt mondja, ami le van írva. Van egy kis kevergés az egyes és a többesszám között:)

Előre is köszi: LászlóSzőkéné Kis Gyöngyi [ 2012-02-17 11:38 ]

Jók a rejtvények! Sokkal könnyebb játszva tanulni. A rajzok helyesek, hozzá hallgatni a szöveget, és a végén rejtvényben visszakérdezni a szavakat,- ez így nagyon tetszik nekem!:)Tóth Krisztina [ 2012-02-15 16:28 ]

Kedves Mária! Most ismétlem ezt a leckét az első szint megtanulása után. Sokkal jobban ment! Kitartás, Neked is menni fog.Mária [ 2012-02-10 21:39 ]

Huh Kirisztina,most megijesztettél!
Ha te megértettél minden szót,és nem megy jobban,akkor nekem hogy fog menni?Szabolcs [ 2012-02-09 17:36 ]

Köszi, nagyon jó!Gulyás Erika [ 2012-02-05 15:07 ]

very goodMohácsy Ireneus [ 2012-02-03 15:01 ]

Hálásan köszönöm

Mohácsy IreneusTóth Krisztina [ 2012-02-03 13:54 ]

Kedves Noémi!Még ennek a lassú, viszonylag egyszerű szövegnek a teljes megértése is csak ötszöri nekifutásra sikerült pedig ismertem minden szót, minden nyelvtant. Remélem, hogy ebbe is bele lehet jönni.Mit tehetnék még, hogy jobban menjen? Próbálom naponta legalább egy órát nézni a BBc-t.Üdv!Sabján Éva [ 2012-01-10 18:47 ]

Köszönöm megkaptam a hozzáférést az első száz leckéhez, tegnap érkezett csak nem voltam számítógép közelében.A 19. leckét meg is tudtam nyitni, többre még nem volt időm, remélem nem lesz probléma, ha igen úgyis jelzem.Lassan haladok, be nem baj, végül is dec.8-án kezdtem és egy hétig nem is volt gépem.A nyelvtant értem,a kiejtésem viszont szörnyű.Üdv: Sabján ÉvaMaronka Csilla [ 2011-12-28 11:25 ]

Is this good grammaticaly? :)Maronka Csilla [ 2011-12-28 11:21 ]

..az előzőhöz üzenetemhez: az Égiek helyett az angyalokat választottam, nagy különbség nincs közöttük!!!!
The angels bless you!!!!! Remélem helyesen írtam!Maronka Csilla [ 2011-12-28 11:15 ]

Kedves Noémi, nagyszerűnek tartom a módszert, nagyon jól esett...az is bizonyítja, hogy szent este is angoloztam.... egyedül voltam ugyan és ez jelentett legnagyobb élvezetet...játékos, jó, lekötött.....Köszönöm!!!!
Jól megy....anyagi helyzetem csak a spórolást engedi , talán egy következő alkalommal.....addig is folytatom!!!!! Az eddigi anyagokat NAGYON köszönöm!!!! Áldják az Égiek!!!!
Láposi Kata [ 2011-12-09 20:35 ]

A tesztekkel annyi bajom van, hogy csak egy verziót fogad el helyesnek. Ha mondjuk én összevonva írok egy alakot, és nem így kéri, de helyes, rossznak veszi. Szerintem több verziót is el kéne fogadnia, ami természetesen helyes.marika [ 2011-12-07 17:59 ]

Nagyon tetszik a keresztrejtveny,szorakoztato is egyben es hasznos is kosziiiiii!Takács Valéria [ 2011-12-06 13:36 ]

En nem tudtam meghallgatni a hang anyagot, de megpróbáltam, igaz néha volt bennne segítség, lefordítani. Nekem így könnyebb, meert látom a szöveget.Maria [ 2011-11-29 09:57 ]

A konyháról készült hanganyagot nehezen lehet hallani.
Nagyon szeretem a keresztrejtvényeket,jó gyakorlás a szavak rögzítésére.
KöszönömHuszár Balázs [ 2011-11-13 15:19 ]

Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, de melyik leckében voltak az alábbi szavak: thirsty, snake, sock, queen?Gyurcsik Ilona Éva [ 2011-09-25 10:24 ]

DSzia
néha error van a gyakoroldd a kiejtést ha a szóra katt.de érthetőek a leckék,nagyon jó mödszer.Üdv.Ilisramkóné b ilona [ 2011-08-28 12:37 ]

Kedves Noémi én még mindig szenvedekherczeghkovács jános [ 2011-08-26 21:52 ]

Üdv! Szeretnék egy észrevételt megemlíteni!Ennél a leckénél,a másikaknál is nálam a HANGANYAG!!! alig hallható A kérdésem az lenne /mivel teljes hangerővel hallgatom/ Hogyan segíthetnénk ezen? Sokszor elveszi a kedvemet a tanulástól. JánosPapp Szilvi [ 2011-08-22 19:01 ]

Kedves Noémi!

Kétszer-háromszor meghallgattam a szöveget egymás után,közben már volt sok mondat amit értettem.Aztán leírtam mondatról mondatra, az egész történetet.Az első részben volt egy hibán nem értettem teljesen,hogy there aren't dirty plates and cups in the sink.Mármint itt az aren't-t nem értettem ki,pedig a képen látva logikus,hogy nincsenek piszkos tányérok és csészék a mosogatóban.
Illetve a 3.részben volt még egy amit nem értettem normálisan: They are on the shelf below the green plates.Itt a they are-t (they're) nem értettem ki,pedig ez is logikus.:))Tetszett a kis történet.Jó lecke volt.A keresztrejtvényeket meg nagyon szeretem,egyszerűek!Köszönöm!Márta [ 2011-08-07 22:36 ]

Szia Lívia és Katalin!

A hanganyagokat és minden mást a szöveget is teljesen kezelhető formátumban lehet letölteni. Én azt csinálom, hogy minden leckének külön mappája van, ebbe mentem a szöveges- és hanganyagokat, hogy bármikor vissza tudajam keresni, ha ismételni kell. Nem tudom milyen audió és videó lejátszó van telepítve a gépetekre, de érdemes a legújabb verziót letölteni, hogy kezelni tudjon minden formátumot, a régit meg le kell törölni. Én az UMplayer-t használom, a videót és zenét egyaránt lejátsza. Az Origo szoftverbázisról töltöttem le, ingyenes, szép és egyszerű a kezelőfelülete. Azonkívül a "Kiejtések videóit" is ezzel töltöttem le a You tube-ról.
Ha nem hangszórón, hanem fülhallgatón hallgatod a leckéket, akkor mindegyiken van hangerőszabályzó ezzel lehet hangosabbra venni, vagy a lejátszó programon is állítható a hangerő.

A módszer kitünő, már el is felejtettem, hogy TV is van a világon.
Mindenkinek jó tanulást!

Üdv: MártaÉva [ 2011-07-31 18:30 ]

Még csak a 19. leckénél vagyok, de már megkaptam a 25.-et is. Köszönöm.Igyekszem behozni a lemaradásomat.Nekem gyors a tempó, nem minde nap tudok vele foglalkozni.Livia [ 2011-07-20 19:29 ]

Hello!

Nem tudom hogy vagytok vele, de nekem minden hanganyag olyan formátumban van fent amit nem tudok lejátszani. Amikor le akarom tölteni, vagy csak megnyittatni a programmal ilyeneket ir formátumnak: mp333. Miért? Igy nem tudom meghallgatni a feladatokat sem.Ihász Katalin [ 2011-07-19 15:15 ]

Kedves Noméni!

Annyira halk a hang, hogy nem lehet érteni. Tud valaki segíteni, hogy hallható legyen a szöveg?
Előre is köszönöm!

Üdvözlettel
Katisandor [ 2011-07-13 18:23 ]

Ha a héten be kell hogy érkezzen a csekk befizetésének ,jelenleg a 19. leckénél járok, még sosem tanultam angolul, de egyenlőre jól haladok köszönöm a leckékek ÜdvFaline [ 2011-07-05 22:12 ]

Szia Noémi,
kezd izgalmassá válni a tanulás. Nagyon "tetszik" a piszkos konyha. Ha nem is tud minden szót az ember, elég jól ki lehet következtetni, és néhány hallgatás után összeáll(t) a kép.
Köszi, nagyon jó!Palkó [ 2011-07-01 15:15 ]

Kedves Rozi! Le lehet tőlteni irott formában is az elhangzott szöveget ahol tudod ellenőrizni magadat.

Meg akarok tanulni angolul társalgási szinten. De rájöttem , hogy napi 1 óra ismétélés és plusz két óra az új anyaggal való foglalkozás nélkül ez igen csak nehezen jöhetne össze. Szóval csak kitartást magamnak, magunknak. Jó lenne gyakorolni beszédben valakivel.
Rozi [ 2011-06-21 18:49 ]

ASSZEM MEGVAN:"...de a koszos tányérok és csészék nincsenek a mosogatóban,"
Talán ezt mondja.
De én nagyon rosszul hallom a hanganyagot, nagyon súg.Másnak is?
Üdv.Rozi [ 2011-06-21 15:11 ]

Szia Noémi !

Bocsánat, hogy levelemmel zavarlak, de most már napok óta tanulgatom a 17-20 leckéket, igazából a 18. 'izzasztott' meg és hát most megszenvedtem a 19. fordítással is.
Most ide le fogom írni az 1. és a 2. rész általam lefordított szövegét és szeretném, ha megnéznéd és javítanád. Lehet róla szó?? Bár nagyon nehezen hallom és értem a szöveget.
De próbálkozom,csak jó lenne vmi pozitív élmény.
Szóval: 1. "Ez a konyha nagyon koszos. Nagyon koszosak a tányérok és a csészék a pulton, de a mosogató üres(??)vagy nem koszos(??). -Ez a hal friss? - Nem,nem az.
2. Van egy macska a konyhában a pulton.A macska közel van a csírkéhez. - A macska éhes? -Igen, az. A polcon tojások és tejeskancsó van. A tűzhelyen van egy lábos és konyharuha. -Ezek is koszosak? -Igen, azok.

Ez a feladat számomra nagyon nehéz, de remélem meg tudom idővel
oldani.

Köszönöm a segítséget!
Üdv. Rozi
Rozi [ 2011-06-20 12:37 ]

Sziasztok!

Még az első két részt úgy ahogy lefordítottam....de a harmadik, csak azt értem, hogy nyitva van a hütő....!
Kicsit lemaradtam, sőt megálltam a 18-20 leckéknél...
Üdv.Réva [ 2011-06-17 22:04 ]

nagyon lemaradtam:-(Csaba [ 2011-06-15 13:23 ]

Olvasni s ugy forditani könnyebb mint ha hallgatnám. Hallgatásnál a There’re tisztára ugy hangzik mint ha The lenne :))Arvai Adel [ 2011-05-27 12:33 ]

Szia Noemi !
Minden lecke megerkezett, van egy kis lemaradasom de igyekszem behozni, a kivancsisag az ami hajt es a sikerelmeny amelyet az egesz tanfolyam soran ereztem .Meg sok van hatra de a kezdet nagyon jo. Koszonet mindenert. AdelKancsár Zoltánné [ 2011-05-11 11:34 ]

Szia Noémi!

Köszönöm a leckéket,nagyon jók!Egy kicsit el vagyok maradva a tanulással,de igyekszem.A szövegértéssel van egy kis problémám,de remélem menni fog!
Köszönöm a munkádat,nagyon ügyesen és jól csinálod az egész tanítást!Zagyva Erzsébet [ 2011-02-08 14:34 ]

Nekem a feladatok elég jól mennek,de ezt a szöveget már többször meghallgattam, mégis van amit nem értek. Ha elolvasom akkor megértem. Ez most kicsit elkedvetlenített.Ancsa [ 2011-01-27 10:25 ]

Kedves Noémi!

A szavak gyakorlása keresztrejtvény formájában nagyon jó. Néhányszor elismételtem a szavakat és azt gondoltam, hogy már tudom őket, míg a keresztrejtvény alatt rájöttem, hogy mégsem rögzült mind igazán.
Köszönöm!www.angolnyelvtanulas.shp.hu [ 2011-01-26 19:26 ]

IS, SZINTÉN

There is a fridge too. VAN EGY HŰTŐ IS.

Is it dirty, too? PISZKOS IS?Barbi [ 2011-01-26 19:16 ]

Szia Noémi

Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Mit jelent a következő mondatokban a "too" szó.
There is a fridge too.
Is it dirty, too?
Megnéztem a SZTAKI-ban de több jelentést is ír.

Köszönömwww.angolnyelvtanulas.shp.hu [ 2011-01-03 20:54 ]

Kedves István!

Én is remélem, hogy sikeresebb leszel az én tanfolyamommal. A befizetésed beérkezett, már át is küldtem neked a hozzáférést.

üdv: NoémiSzántó István [ 2011-01-03 20:16 ]

Ha minden igaz a héten meg kell már érkeznie a csekk befizetésnek. Addig is van még mit tanulnom, mert a 19.leckénél tartok jelenleg.
Szerintem nagyon jól felépített az egész tanfolyam, és érthető még kezdő szinten is ! A hétvégén elővettem a "kezdőknek szánt" nyelv oktató csomagot (cd+ tankönyv)amit még tavaly év elején vettem amikor először neki álltam angolt tanulni.
Hát mit mondjak, nem csodálom hogy hamar letettem mert nem haladtam vele. Kezdőknek szánták, ahhoz képest nem igazán magyaráznak el semmit benne. Csak párbeszédek egymás után. Az elöljáró szavakról, lét igékről nem is tesz említést.
Szóval köszönet az egész tanfolyamért!

ui.: eddig egész jól haladokklári [ 2010-11-28 19:47 ]

Szia Noémi!

Köszönöm a leckéket. Nagyon jók. Szeretem a keresztrejtvényeket is,mert játsztva lehet tanulni. Remélem, még fogsz ilyenek küldeni. A teszteket majdnem mindig sikerül jól megoldanom (80-90%-ra) Viszont a kiejtéssel sokat kínlódok, pedig nagyon sokszor visszahallgatom a hanganyagot.

Köszönöm

KláriEmma [ 2010-11-22 08:16 ]

Szia Noémi!
Férfiasan bevallom, csak azután értettem meg az angol szöveget, miután leírtam magamnak és újra hallgattam. Az új szavakat feltétlenül ismernem kell a megértéshez, enélkül úgy éreztem, egy holdlakó beszél hozzám. A titok a sok gyakorlás lehet.
Köszi, köszi
Emmaibolya [ 2010-10-22 22:04 ]

Sokszor meg kell hallgatni.Igaz.viczián zoltán [ 2010-10-16 10:46 ]

köszönök mindent szuper a nyelvlecke.zoliFülöp Irén [ 2010-09-30 09:50 ]

Szia Noémi !
Nagyon köszönöm a leckét, jó, hogy mondatokat lehet szerkeszteni !www.angolnyelvtanulas.shp.hu [ 2010-09-15 14:54 ]

Kedves Kata!

Fura, mert nálam még azt is kijelzi a rendszer, hogy többször rá lett kattintva. Így nem tudom mi lehet a gond.

NoémiKata [ 2010-09-13 18:58 ]

Szia noemi, nekem is le maradt az utolso 5 lecke. Meg tudnad nekem is nezni mi tortent vele? nogyon nagyon koszi erteLinda [ 2010-09-08 12:19 ]

Szia Noémi!

Nagyon tetszett a keresztrejtvény! Élveztem! Remélem lesz még később is! :)www.angolnyelvtanulas.shp.hu [ 2010-09-02 10:59 ]

Sokszor meg kell hallgatni. Ha kell, az elején a szöveggel, de addig ne kelj fel mellőle, amíg tökéletesen nem érted. Hiszen ha továbbmész e nélkül, akkor később sem fogod érteni, márpedig a szövegek nehezednek.

NoémiEmi [ 2010-09-02 07:57 ]

Szia Noém!
Nem igen értetem a szövegből az elején semmi,csak mikor megnéztem a leíratot!
Szerinted ez nagyon gáz?
Üdv.www.angolnyelvtanulas.shp.hu [ 2010-08-04 11:42 ]

Megnyugodtam:)))

Noémimate [ 2010-08-04 11:41 ]

mara megerkeztek a leckek ,koszonon szepen ,egy jo napot kivanok!www.angolnyelvtanulas.shp.hu [ 2010-08-04 08:29 ]

Kedves Máté! Nem tudom, mi történhetett, mert nálam azt jelzi ki, hogy ma kiment az utolsó leckecsomag is részedre.

Noémibiro mate [ 2010-08-03 23:18 ]

noemi, nem kaptam meg az utolso leckeket 20 tol 25 ig a 20 ast sem! kerlek szepen nezzel utana mi tortenhetett es kuld el kerlek egy masik hiba a 18 -as es a 19-es lecke ugyanaz nem ertem hogy mi tortent... varom valaszodat koszonom.mate.Noémi [ 2010-06-10 15:33 ]

KIS TÜRELMET, HIBAELHÁRÍTÁS FOLYAMATBAN, HAMAROSAN ISMÉT MENNEK A LECKÉK.Ildikó [ 2010-06-01 22:10 ]

Nem tudom az 1. feladat leiratát elolvasni, mert össze-vissza vannak a betűk a szövegben.Moncsicsi [ 2010-05-03 18:41 ]

Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt. Akkor tanulok, amikor akarok és úgy haladok, ahogy nekem megfelelő. Férjem tud angolul, úgyhogy egyre jobban közelek az idő és angolul fogunk beszélni. A fiam is az iskolában angolt tanul és szereti a nyelvet.
KöszönömSzalczernek [ 2010-03-28 15:02 ]

Igen:))Maria [ 2010-03-26 13:03 ]

Ugy erzem kicsit megfeneklettem, 86%lett a keresztrejtveny a lecke jo, talan ez egy nehezebb falat nehezebben ment le, pedig a szoveget jol ertettem , de nem tudnam utana mondani. Koszonom Mariaandrea [ 2010-03-01 22:18 ]

kezd tetszeni ez az angol:)Szalczer [ 2010-02-26 21:44 ]

Kedves Noémi!
Nagyon tetszik ez a tanulási módszer. Te találtad ki? Köszönöm! Szalczerfedir [ 2010-02-19 18:12 ]

Szia Noémi!
Sajnos a 20.lecke nem érkezett meg.Mit tegyek?
Elöre is köszi:Fedirkunrena [ 2010-02-19 08:27 ]

Kedves Nóra!
Nem tudom mi az oka, de nem érkezett meg a 20. leckém. Eddig minden lecke jött az e-mail címemre, csak most nem. Ha lehet akkor nézzél már utána. Köszönettel: kunrenaEdit [ 2010-02-04 02:49 ]

Kedves Noémi!
Ügyesek a gyakorlatok, nem veszik el az ember kedvét.Nagyszerű az önellenőrzés lehetősége.
A szótárral kapcsolatban nem kaptam választ levelemre, pedig szeretném tudni,
egyetértesz-e velem.Köszönöm,hogy segítségeddel megismerhetem e nyelv alapjait,bár a számítógépes szavak lehet, hogy továbbra is hiányoznak majd nekem. Üdvözlettel: EditNoémi [ 2010-01-20 11:08 ]

Kedves Rózsa!

Az eddigieket meg tudtad hallgatni? Mert nem változtattunk rajta semmit. Működnie kell.

NoémiAmbrus Jánosné [ 2010-01-19 20:28 ]

Szia Noémi !

Köszönöm megértésedet és segítségedet.
RózsaAmbrus Jánosné [ 2010-01-19 20:25 ]

Sajnos a 19 -dik anyagot nem tudtam
meghallgatni mert anem tudta a gép meg nyitni,egy párr leckével így jártam.
Mit tudok tenni ? RózsaNoémi [ 2010-01-18 17:44 ]

Kedves Rózsa!

nem tudom hetente küldeni a leckéket, mert több mint 7000 tanulónk van, így a leckéinket automata
levélküldő küldi. De nem kell sietned, senki nem sürget, csináld ahogy neked tetszik. A leckékhez
később is hozzáférhetsz, megvárnak.

Sok sikert: NoémiAmbrus Jánosné [ 2010-01-18 17:11 ]

Szia Noémi !
Megkaptam íméledet,és úgy érzem igazadvan,hogymég nincs vége énis így
gondolom.De olyan fáradt voltam és ezértnemtudtam tanulni,de igyekszem bepótolni,és megkérlek hogy heti egy anyagotküldjél légyszives részemre,kö
szönöm megértésedetés segítségedet,én
további szép napokat kivánok neked:RózsaRoza [ 2009-12-20 20:43 ]

Kedves Noémi ugyanazt irom amit a keresztrejtvény nekem irt ''NAGYON JÓ''Soha életemben még nem tanultam ilyen szórakoztatóan kónnyedén,de ehhez a TE tudásod kellett ,hogy az anyagot igy össze tudd állitani. Minden elismerésem és köszönöm:)))))Latinovits Hédi [ 2009-12-14 19:45 ]

Kedves Noémi! Köszönöm nagyvonalú ajánlatodat, a 275 lecke érdekel, de a fizetési feltételeket tudnom kellene hozzá, igy az ünnepek magasságában. Mikor kell legkésőbb fizetni, esetleg csekken van e mód a részletfizetésre megegyezés szerint. Várom válaszod, a legnagyobb tisztalettel, Hédizsolt [ 2009-11-08 09:59 ]

Kedves Noémi !

Ez a lecke annyira halk, hogy egyáltalán nem hallom.gyomgyi [ 2009-11-04 18:44 ]

nagyon jol megy az angol nekem es nagyon orulok hogy megtalaltam ezt a tanfolyamotBarbara [ 2009-10-20 20:04 ]

Kedves Noémi!
Nekem van skype és yahoo!messenger cimem is.Ha lehetséges és ha ön is szeretné akkor fölvenném a partnerlistámba:)
Köszönettel Barbi!Barbara [ 2009-10-20 19:50 ]

Értem már.A megrendelés a szüleimtől függ, és attól, hogy tényleg végig akarom ezt csinálni.Én nagyon szeretném, de sajnos rengeteg más tanulnivalóm is van, ezért nem tudnám befejezni az anyagot egy év alatt.De minden tőlem telhetőt megteszek.Mivel Romániában lakom több mint valószinű hogy bankon keresztül fogunk fizetni,de még gondolkodunk.
Barbara [ 2009-10-20 19:33 ]

Kedves Noémi!
Szeretném megkérdezni hogy miért nem kaptam meg a 20. leckét, és azt, hogy ha én megrendelem a 300 további leckét akkor azokhoz csak akkor férhetek hozzá hogy ha internet közelben leszek vagy letölthetem őket a számitógépre és bármikor használhatom őket, és megmaradnak nekem.
Előre is köszönöm!
Barbi
Noémi [ 2009-10-20 19:14 ]

Hát általában ezzel van a tanulóknak a legtöbb gondja. A válasz egyszerű: azért, mert kevesett hallgattok:))

Noémi
Tünde [ 2009-10-20 12:19 ]

Szia Noémi!
A 19.leckénél amikor csak a képet néztem és hallgattam a szöveget, és valamit nem értettem akkor azon gondolkodva leragadtam a problémánál csakhogy így a további szövegre se tudtam figyelni. De mikor a szöveget is néztem minden egyszerűnek tűnt. Tartok tőle hogy a szövegértésben nem leszek valami erős.Próbálok majd több szöveget hallgatni,hátha majd egyszer letisztul.Csak szeretném tudni hogy más is így van-e ezzel?Varga Gabriella [ 2009-10-05 16:03 ]

A 19. leckénél tartok, és nagyon hasznos, és praktikus így tanulni, nem utolsósorban főleg eredményes. Köszönöm a lehetőséget, és várom a többi leckét. Üdvözlettel GabiLászló [ 2009-09-06 00:14 ]

Szia Noémi!

Sajnos nekem se jött meg a 20. lecke.Adrienn [ 2009-09-05 10:35 ]

Szia Noémi!

Sajnos én sem kaptam meg a 20. leckét. Eltudod küldeni? KösziRita [ 2009-08-31 19:12 ]

Ez a zokni téma engem is érdekelt. Jó volt a kérdés, én sem tudtam a választ, amit ezúton is köszi :-)Noémi [ 2009-08-17 15:58 ]

Szia Krisztina!

Dehogy baj, máskor is. Már megszoktam:))) És egyáltalán nem haragszom. Az aki kérdez, az tanulni is akar, és az a jó tanuló:))

szép napot: NoémiKriszta [ 2009-08-17 11:34 ]

Kedves Noemi,

igy mar logikusabb. Koszonom a helyreigazitast!:)) Remelem nem baj, hogy felhoztam a temat, mert igy tanul az ember...Noémi [ 2009-08-17 07:44 ]

Kedves Krisztina!
Bemásolom neked a longman szótár szócikkét: sock [countable]
1 a piece of clothing made of soft material that you wear on your foot inside your shoe

A zokni lehet egyes szám is, hiszen ha pl a bal zoknid keresed, akkor már nem többes szám:) A zokni, a cipő, a kesztyű stb olyan tárgyak amelyeket általában kettesével hordunk, de nem keverendő össze azokkal a tárgyakkal, amelyek egy darabok, mégis többes számban beszélünk róla. Ilyenek pl. a nadrág (trousers, pants), vagy a szemüveg (glasses). Ezeket csak többes számban lehet használni, mert két száruk van, de csatlakoztatva vannak egymáshoz. A zokni, kesztyű esetében szó sincs erről.
jó tanulást:))Kriszta [ 2009-08-17 00:40 ]

Eszrevetel! Eddig ugy tudtam a zokni szo csak tobbesszamban szerepelhet (socks), ez igy, hogy sock szerintem helytelen, de javits ki ha nem igy van.Krisztina [ 2009-06-26 15:20 ]

Szia Noemi! Nem kaptam meg a 20. lecket lennel szives elkuldeni nekem? Atallitottam az e-mail fiokom spam szurojet most 1-es fokozatra.Remelem mostmar nem utasitja el a leckeket, mert sokszor csak a kovetkezo lecke vegerol jutok hozza a leckekhez es igy nem tudom rendszeresse tenni a tanulast.Elore is koszonom!


Üzenőfal


Név:

Üzenet (max. 100 karakter):


SzavazásMinden nagyon jó volt. Igazán egyszerű, élvezetes így a tanulás. Melinda

Kedves Noémi! Hihetetlen, hogy ilyen jól összeszedted a fontos dolgokat és tényleg nagyon jól lehet haladni, érthető, világos minden.

Noémi! Csodát tett velem ez a módszer! Magabiztosságot , sikerélményt ad ez a mósszer! Köszönöm Kata

Hang-kép-gyakorló feladatok!Minden leckénél. Ennél több nem kell, csak a tanulón múlik a többi. Maria, 25 lecke után

Eddig úgy gondoltam,hogy kitörik a nyelvem az angolban, de most ezeket a leckéket hallgatva, gyakorolva, reményt látok arra, hogy fog menni sok-sok kitartással. Köszönöm a lépésrõl-lépésre való magyarázatokat

Kedves Noémi! Véleményemet kéred a leckékről, nos elmondom amit gondolok. Én a nulláról kezdem az angolnyelvet. Próbálkoztam ezzel-azzal, de semmi eredmény. Ezek a te leckéid tiszták, és világosak számomra. Van hanganyag, feladatok. Egyszóval összefoglalva gratulálok, éa nagyon köszönöm. További sikeres jó munkát kívánok: J.L.P

Nagyon örülök,hogy ennyi jó tippel látsz el minket.Különösen örülök a szótanulási tippednek a magyar mondatos környezetben.Ugyanis mindig is a szavak tanulása volt a számomra a legnehezebb és uncsibb.Ennek nagyon örülök mert így tényleg jobban megmarad, ugyanis én vizuális típus vagyok de tényleg abból.Sok éve tanulom már az angolt és sajna mindig újra kezdõként,de most ezzel a módszerrel nagy elõre lépés lesz mivel én Angliában élek.A nyelvtan az oké de a szókinccsel voltak a gondok,de hála neked ez az akadály is legyõzve. Sok sikert a továbbiakban is. Egy hûséges rajongód:Timi

Hát nem is tudom, hogy mit mondjak! Keresem egy ideje a megfelelõ szavakat, de nem találom.Nagyon jók a leckék. Ugyanis mindig is a szavak tanulása volt a számomra a legnehezebb és uncsibb.Ugy gondoltam mit veszíthetek, megpróbálom! Ahogy haladok a leckékkel egyre inkább tetszik! Már most imádom, pedig csak nemrég kezdtem...Élvezetes a tanulás! A hangos leckék tényleg sokat segítenek.KÖSZÖNÖM! Rózsika

Köszi Noémi, végre egy egyszerû, érthető, - nem lóverseny - a saját tempómnak megfelelõ nyelvtanulás.

Amit én tõled kaptam az angol nyelvtanulást illetõen, az felejthetetlen és mindent nagyon köszönök, 1 év tanulás után elmondhatom hibával ugyan de beszélem az angolt, megértenek és ez a Te érdemed elsõsorban...a szócsokor ismétlés is remek ötlet. Gondolj ránk mindig a továbbiakban is. Szeretettel üdvözöllek:iluska

Nagyon jók a leckék. A tanulás során mindíg kibukik, mi nem rögzült, és oda gyorsan vissza tudok menni, és újra át tudom venni. Mert jól áttekinthetõ és utána folytathatom a jelenlegi leckénél. Nem tudom ki hogy van vele, de nekem kell 1 hónap (napi 2-3 óra) hogy 25 leckét átvegyek. Örömmel tölt el hogy érzem egyre többet tudok, és itthon, kényelmesen és bármikor elõvehetem és tanulhatok. Mindenkinek további jó tanulást kivánok. Éva

Megmondom õszintén, az elején egy kicsit szkeptikus voltam, de gondoltam: mit veszíthetek, megpróbálom! Ahogy haladok a leckékkel egyre inkább tetszik! Köszönöm a lehetõséget! Miklós

Már most imádom, pedig csak nemrég kezdtem...Élvezetes a tanulás!KÖSZÖNÖM!

Nagyon jó már megtanultam annyi szót amennyit a suliban egy angol óra alatt nem lehet meg tanulni.Ennek a programnak köszönhetõen könnyen és kevesebb mint 10 perc alatt megtanultam a kifejezéseket. Fanni

Már müködik is a 2-dik szint.Remélem tudok időt szakítani, hogy rendesen átvegyem a leckéket, hisz ez a tanulási mód valóban annyira rugalmas, és ugyanakkor sokoldalú, hogy amint mifelénk mondják ,,Valósággal beléd rágja az angol nyelv elsajátítását,, Teljesen tudatában vagyok annak, hogy ha ezek után sem érem el amit akartam ez teljesen rajtam múlik. Ugy, hogy még egyszer nagyon szépen köszönöm (KG)

Szia Noémi! :) Köszönöm a leckéket, ezek nélkül nem is tudtam volna semmire jutni. Nem gondoltam, hogy ilyen jól meg lehet tanulni ezt a nyelvet interneten is. És ahngos leckék tényleg sokat segítenek. ;) ADRI

Hát nem is tudom, hogy mit mondjak! Keresem egy ideje a megfelelõ szavakat, de nem találom. A fantasztikus, tökéletes, hihetetlen nem megfelelõek. Ha mindenhol ezzel a módszerrel tanítanák az idegen nyelvet, mindenki beszélne legalább egyet!!!!!!! Hálás vagyok!

Minél elõbbre tartunk a leckékbe egyre jobban lehet ráérezni, mennyire jól és érthetõen vannak a leckék összeállitva nagyon köszönöm Noémi ezt a lehetõséget már barátaimnak is elmondtam õk is szeretnék megkapni a leckéket ha lehet Üdv Nóri

Kedves Noemi:) nagyon teszik ez az osszeallitas ahogyan ki van dolgozva, a feladatok is:) nagyon konnyeden tanulhato , attekintheto . egyszeruen kifogastalan , nagyon tetszik. Koszonom :) Zsuzsanna

Szia Kedves Noémi! Nagyon jó módszer engem arra emlékeztet, ahogyan a gyermekeimet tanítottam beszélni amikor kicsik voltak .Nagyon örülök, hogy erre a oldalra találtam ami perciciz és alapos, ugyanakkor szórakoztató tanulásban lehet részem!Mivel nagyon kezdõ vagyok de az igyekezet akarat meg van bennem és ez a csodás lehetõség ,hogy tanulhatok! Szóval Köszönõm!!További szép nyári napot kívánok !Üdvözlettel : Péter Katalin

Imádom ezt az idõszakot, mikor ide ülhetek és \"Angolozhatok\" Még a vén fejemnek is jólesik ez a kényeztetés, amilyen tempóban és stílusban gyakorolhatom. Köszönöm - Kovács Manci

3éve élek Angliában,és nem bírok megtanulni.Hiába jártam olyan tanfolyamra ahol angol tanár van egyszerûen nem tudok tõlük tanulni.A te leckéd nagyon tetszik,végre értem a különbségeket.Ez a lecke most egy kis fénysugár a számomra.Most már egy jó adag szorgalomra van csak szükség.Bár ha ,van siker élmény azzal sem lesz gond :-)Köszönöm Tünde

Nekem egyáltalán nem tûnik szájbarágósnak. Élvezem, hogy erõlködés nélkül, észrevétlenül tanulok. Mire hibátlan lesz a feladat, már tudom írni, mondani. Nekem nagyon tetszik. Annak, akinek ez szájbarágós, az talán nem ezen a szinten van, hanem elõbbre. Annak is örülök, hogy nem sok a lecke. Így már elõre nem nyomaszt, hanem örömmel állok neki, hiszen tudom, hogy hamar végzek. Tényleg nem tûnik munkának a tanulás ezzel a módszerrel. - László

Gratulálok!Ez nagyon nagy. Huszon év kihagyás és állandó halogatás után meghoztad a kedvem! Jönnek a sikerélmények és ez jó!Nagyon jó!

"Nagyon érdekes és tartalmas volt ez a 25 lecke.Imádtam tanulni.Teljesen kezdõként ültem le és most már bátran átmerek kapcsolni az angol nyelvû tv csatornákra és ha angolul szóltak hozzám az utcán,nem akadzam meg.Még ráadásul hallom a különbségek a brit angol és az amerikai angol között.Egyszerûen meglepõdtem,hogy 0 angol tudással hová fejlõdtem az Ön segítségével!Thank you!!!" Kata

Nagyon jó a módszer, én szoktam is csinálni. K. Ida

Az angol leckéidnek köszönhetően a minap meg mertem szólalni angolul és nem ráztam le a kérdezőket azzal, hogy 'Sorry I don't know" Köszönöm! :) Dóra

Olyan érdekes, hogy az iskolában a tanár olyan furcsán magyaráz itt meg egyszercsak azon kapom magam, hogy értem mit mondanak

SZUPER:)) EZ AZTÁN A SIKER. CSAK ÍGY TOVÁBB. NOEMI

A leckék nagyon jók, elõször érzem, hogy az angol tanulására fordított idõm nem haszontalanul telik!

Kedves Noémi! Több ingyenes nyelvleckét is kipróbáltam. A Tied a legtanulhatóbb. Minden segítséget megadsz! Köszönettel: B.M.

Kedves Noémi! Nagyon hálás vagyok neked. A módszerednek köszönhetõen már dolgozom és csak angol munkatársaim vannak és szuperul értjük egymást, sõt a fönököm is angol. Mint már írtam egy éve élek Angliába. Köszönöm Agi

Szia Noémi, már egy ideje kapom a leckéidet és eddig nem vettem komolyan, Azt hittem ez is egy a sok kozul. De most nekiálltam átnézni és el vagyok hulve, nem csak tanulhato, hanem tudom mérni a haladást. Erre nagy szukségem van.Nagyon koszonom.

Nekem eddig a kiejtéssel volt a legtöbb problémám. Nagyon jónak találom ezt a módszert, mert a hanganyag segítségével bármikor újból és újból meghallgathatom a kiejtést. Sokaknak ad segítséget akik nem tudnak angol nyelvi környezetben eltölteni néhány hetet vagy akár hónapot. Köszönet egy nyugdíjastól

"Szia Noémi! Sokat próbáltam angolul tanulni,de csak most lett hozzá kedvem. Soha nem gondoltam volna hogy szeretettel fogok vele foglalkozni. Fantasztikusan van összerakva,és a személyes biztatással és a jótanácsokkal több mint100%. Végre angolul TANULOK! További sok sikert és köszönöm."

Úgy gondolom , ha valaki igazán elakarja sajátítani a nyelvet akkor itt igazán megteheti! Minden lehetõség adva van ,és annyi a segítség, hogy csak akarni kell. Én már tanultam más nyelvet is, anyagiakban is jelentõs volt, és segéd segédanyagokban sem kaptam ennyi segítséget!A következõ 25 leckével is nagyon szeretek majd foglalkozni! Köszönöm (Tompai Irén)

Sziasztok, ez a lecke fantasztikus! Jó néhányszor megismételtem az elsõ feladatot, és probáltam párhuzamosan mondani a szöveget a hallott szöveggel, amíg nem voltam elégedett önmagamal, mivel hogy nekem a beszéddel van nagy problémám. Ha már az elsõ feladattal megbírkóztam, a többi nem csinált nagy problémát. Lýdia


Online ANGOLNYELVTANULÁS!!